FADING GIGOLO

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΖΙΓΚΟΛΟ

κωμωδία 2013

 Ο πενηντάρης Φιοραβάντε, κατόπιν θερμής παρότρυνσης του καλύτερου του φίλου και αδέκαρου βιβλιοπώλη Μάρεϊ, θα δοκιμάσει να γίνει ζιγκολό προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο οικονομικός συνεταιρισμός ξεκινά και στην αρχή πηγαίνει καλά, όμως τι θα γίνει όταν στην συνέχεια ο Φιοραβάντε θα ερωτευτεί τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο, τη χήρα ενός χασιδιστή Εβραίου;


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Τορτούρο
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Τορτούρο
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζον Τορτούρο, Γούντι Αλεν, Βανέσα Παραντί, Λιβ Σράιμπερ, Σάρον Στόουν, Σοφία Βεργκάρα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
fading gigolo image
 Έξυπνη σάτιρα χαρακτήρων και κοινωνικός σχολιασμός για τον θρησκευτικό φανατισμό, την πολυπλοκότητα της ζωής σε μια "προοδευτική" κατακερματισμένη κοινωνία, την δέσμευση των ανθρώπων από τις κοινωνικές εθιμοτυπίες, τις ερωτικές σχέσεις και την εξερεύνηση του εαυτού, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζον Τορτούρο. Το φιλμ όμως έχει ξεκάθαρα το κινηματογραφικό ύφος των ταινιών του Γούντι Άλεν: Νέα Υόρκη, τζαζ, παράξενα και ευτράπελα, αστεία για τους Εβραίους, ρομαντικές εμπλοκές, ιδιόμορφα γοητευτικό, παράξενο και ρομαντικό.
 Η ιστορία που ξεκινά ως ένας τρόπος για να λυθεί η οικονομική δυσπραγία, γίνεται για όλους τους εμπλεκόμενους επικίνδυνη σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πολλές σκηνές ξεκινούν αστείες αλλά στη συνέχεια παίρνουν συγκινητική τροπή. Στο δεύτερο μισό της ταινίας, με την  παράλληλη ανάπτυξη της ιστορίας του αδιέξοδου έρωτα, το ύφος αλλάζει και από την ευχάριστη ελαφρότητα που παρουσίαζε αρχικά, μετατρέπεται σε ένα ρετρό επιδερμικό κωμικό δράμα, με μελαγχολικές, έντονα ρομαντικές τάσεις που δεν ταιριάζουν με τις ευφάνταστες κωμικές καταστάσεις και τους εύστοχους, αυτοσαρκαστικούς διαλόγους του πρώτου μισού της. Οι λάτρεις του Γούντι Άλεν θα την απολαύσουν, κάποιοι άλλοι ίσως όχι.
bigstar6,3 icon   Reviewed by My Films-In, on fading gigolo- Rating:6,3 out of 10



         





imdb rottentomatoes