STARRED UP

ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

δράμα 2013

 Ο Έρικ μεταφέρεται από τις φυλακές ανηλίκων στους ενήλικες, δυο χρόνια νωρίτερα λόγω της εξαιρετικά βίαιης συμπεριφοράς του. Εκεί θα συγκρουστεί με το περιβάλλον της φυλακής αλλά και με τους δαίμονες που έχει μέσα του, καθώς στο διπλανό κελί θα συναντήσει τον ήδη έγκλειστο πατέρα του...


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Μακένζι
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζόναθαν Έισερ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζάκ Ο Κόνελ, Ρούμπερ Φρέντ, Μπεν Μέντελσον, Σαμ Σπρούιλ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αγγλία
starred up image
 Μια ταινία με περιορισμένη διαφημιστική καμπάνια και μικρό προϋπολογισμό, αλλά που καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις με την σκληρή αισθητική της αφήγησής της και τις εξαιρετικές υποκριτικές αποδόσεις. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό δράμα φυλακής, από τα καλύτερα και πιο ρεαλιστικά που έχουν γυριστεί ως σήμερα. 
 Η εικονογραφία του Ντέιβιντ Μακένζι  και το σενάριο του Τζόναθαν Έισερ, που βασίστηκε στις δικές του εμπειρίες ως ψυχολόγου φυλακών, αποδίδουν πιστά την σκοτεινή και σκληρή πραγματικότητα της φυλακής, τα ξεσπάσματα οργής και βίας, την επώδυνη μοναξιά, την λαβωμένη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και τις ατέλειες των μεθόδων αποκατάστασης του αγγλικού σωφρονιστικού συστήματος. Όμως, η απόλυτη ωμότητα πίσω από τα τείχη των φυλακών, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί σε τέτοια ένταση, χωρίς τις εκπληκτικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Υποκριτική, που αποδίδει στην εντέλεια τόσο την βίαιη αποφόρτιση των ψυχολογικών τραυμάτων, όσο και την υπόγεια ένταση των υποταγμένων συναισθημάτων στις αδιόρατες εκφράσεις των προσώπων. Εξαιρετικός τόσο ο Τζάκ Ο Κόνελ στον ρόλο του γιου, όσο και ο Μπεν Μέντελσον στον ρόλο του πατέρα.
 Αποφεύγοντας τους μελοδραματικούς τόνους ο Ντέιβιντ Μακένζι πραγματεύεται εις βάθος την τεμαχισμένη σχέση πατέρα γιου, εστιάζει και αναδεικνύει τις στιγμιαίες ενδείξεις συμπόνιας και τρυφερότητας που μετριάζουν αν όχι εξισορροπούν τις σκληρές μεταξύ τους συγκρούσεις και θέτει ερωτήματα κοινωνικά και πολιτικά που αφορούν το ελλιπές σωφρονιστικό σύστημα και τους λανθασμένους τρόπους προσέγγισης του άγριου περιεχόμενου της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα στο αυστηρά ελεγχόμενο και ιεραρχημένο περιβάλλον της φυλακής.
 Το φιλμ έχει σημειώσει ήδη μία αξιόλογη πορεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Λονδίνου και του Τορόντο και φιλοδοξεί τώρα να κερδίσει και την προτίμηση του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες.
 Δεν μας άρεσε η τοποθέτηση προϊόντος.
bigstar7.9 icon   Reviewed by My Films-In, on starred up- Rating:7,9 out of 10



          





imdb
rottentomatoes