INSIDE LLEWYN DAVIS

INSIDE LLEWYN DAVIS

μουσική 2013

 Παρακολουθούμε μια εβδομάδα από τη ζωή ενός νεαρού λαϊκού τραγουδιστή και μουσικού που ζει στο Γκρίνουϊτς Βίλατζ και τις προσπάθειες που κάνει για να ξεπεράσει τα εμπόδια, κοινωνικά αλλά και προσωπικά, με τη βοήθεια της κιθάρας του και να διακριθεί στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ίθαν και Τζόελ Κοέν
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ίθαν και Τζόελ Κοέν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Όσκαρ Άιζακ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζον Γκούντμαν
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική, Αγγλία
inside llewyn davis image
 Ο Όσκαρ Άιζακ μας δίνει μια ανθρώπινη και ειλικρινή απόδοση της ζωής του Λίουιν, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η περιπλάνηση. Το inside που προσδιορίζεται από το outside. Η επικρατούσα προοπτική εκτός του Λίουιν, που συγκρούεται με την προοπτική εντός του Λίουιν. Ο ήρωας αυτοβασανιζόμενος από τα δικά του φαντάσματα αλλά στο βάθος ρεαλιστής, αντισυμβατικός, παθιασμένος με την τέχνη του, προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του όνειρο στη δεκαετία που χαρακτηρίζεται από τη βιομηχανική ανάπτυξη, την υπερκατανάλωση, τον κομφορμισμό και τις αξίες της εμπορικότητας που βρίσκουν, δυστυχώς για αυτόν, εφαρμογή και στις καλλιτεχνικές δημιουργίες.
 Οι Κοέν που μας έχουν συνηθίσει σε ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό στιλ μέσα από ταινίες όπως "Ω αδελφέ που είσαι" ή "Ο μεγάλος Λεμπόφσκι", μαγεύονται από την εκκεντρική φιγούρα του θρυλικού φολκ τραγουδιστή, Ντέιβ Βάν Ρόνκ και στηριζόμενοι ελεύθερα στην αυτοβιογραφία του, μας μεταφέρουν κυρίως την ατμόσφαιρα της εποχής και σκιαγραφούν ένα μικρό χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας από τη ζωή του. Γλυκόπικρο road movie, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, με ρυθμό και ατμόσφαιρα και με χωρίς ...τέλος.
bigstar7,2 iconReviewed by My Films-In on inside llewyn davis- Rating:7.2 out of 10



             





imdb
rottentomatoes